تماس با مشاوران حقوقی تهران وکیل

دسترسی اول : نارمک براصلی خیابان فرجام حدفاصل حیدرخانی و عبادی، ساختمان کهکشان پلاک 401 طبقه 2 واحد 8

دسترسی دوم :اتوبان باقری،فرجام غربی،بعد از عبادی،پلاک ۴۰۱،ط۲،واحد ۸ ساختمان کهکشان

تلفن : 09100911179

مجازات پرداخت نکردن نفقه

تماس با تهران وکیل

در صورتیکه نیاز به انجام کارهای وکالتی دارید با ما در تماس باشید

نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و مناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، نان و اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی که شوهر ملزم به تهیه آنها می باشد.

مطابق ماده 642 قانون مجازات اسلامی، مرد در قبال عدم پرداخت نفقه به سه ماه و یک روز تا پنج ماه زندان محکوم می شود. مطابق مواد 1111 و 1129 قانون مدنی دادگاه می تواند شوهر را موظف به دادن نفقه کند و اگر ندهد و یا ناتوان از نفقه دادن باشد، زن می تواند طلاق بگیرد.  قانون گذار در این زمینه هیچ راهکاری موثری نیندیشیده و زن نه تنها مجازات نمی شود، بلکه راه برای کلاهبرداری زنان و ازدواج به خاطر اخذ مهریه های سنگین و نهایتاً عدم تمکین و طلاق هموار است.

 

زن بر شوهر خود حق نفقه دارد. در ازدواج دائم، نفقه زن بر عهده شوهر است و اگرچه وضع مالی مناسبی نداشته باشد، بايد آن را بپردازد. علاوه بر همسر، برخی ديگر از خويشاوندان نيز حق دارند که درخواست مطالبه نفقه کنند. اگر شخصي از اين تکليف خود شانه خالی کند، مرتکب جرم «ترک انفاق» شده و مجازات می شود. خودداري از پرداخت نفقه پيامدهای ديگری هم دارد به عنوان مثال مرد که نفقه همسر خود را پرداخت نمی کند در صورتی که به حکم دادگاه برای پرداخت نفقه بی توجه باشد، زن می تواند از دادگاه درخواست طلاق کند.

مجازات پرداخت نکردن نفقه

نفقه فرزند :

براساس ماده ۱۹۹۹ قانون مدنی پرداخت و تامین نفقه اولاد به عهده پدر است و در صورتی که پدر فوت کرده باشد یا قادر به پرداخت نفقه فرزندان نباشد، پرداخت نفقه به عهده پدربزرگ خواهد بود و در صورتی که جد پدری هم زنده نباشد یا نتواند نفقه بپردازد، تامین هزینه‌ها به عهده مادر خواهد بود و در صورتی که مادر هم نباشد یا خودش مشکلات معیشتی داشته باشد، به عهده اجداد پدری و اجداد مادر یعنی مادربزرگ پدری یا مادربزرگ مادری خواهد بود. در شرع و قانون سن معینى براى نفقه فرزندان در نظر گرفته نشده و عرفاً مادام كه اولاد داراى شغل و درآمد مشخص نباشند پدر نسبت به پرداخت نفقه مسئولیت دارد. ‎

آیا زنی که مطلقه است مستحق نفقه می باشد؟

براساس ماده ی 1109 : نفقه ی مطلقه ی رجعیه در زمان عده برعهده ی شوهر است مگر اینکه طلاق در حال نشوز واقع شده باشد لیکن اگر عده از جهت فسخ نکاح یا طلاق بائن باشد زن حق نفقه ندارد مگر در صورت حمل از شوهر خود که در این صورت تا زمان وضع حمل حق نفقه خواهد داشت.

اگر همچنان سوالی در مورد نفقه دارید که نیازمند مشورت با یک وکیل می باشید می توانید با موسسه حقوقی تهران وکیل تماس گرفته و با وکیل های مجرب دادگستری صحبت و مشاوره بگیرید.

برای ارتباط با وکیل خانواده متخصص به صفحه فوق مراجعه نمایید.

Facebook
Twitter
LinkedIn

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *