تماس با مشاوران حقوقی تهران وکیل

دسترسی اول : نارمک براصلی خیابان فرجام حدفاصل حیدرخانی و عبادی، ساختمان کهکشان پلاک 401 طبقه 2 واحد 8

دسترسی دوم :اتوبان باقری،فرجام غربی،بعد از عبادی،پلاک ۴۰۱،ط۲،واحد ۸ ساختمان کهکشان

تلفن : 09100911179

مجازات سرقت چیست

تماس با تهران وکیل

در صورتیکه نیاز به انجام کارهای وکالتی دارید با ما در تماس باشید

در این مطلب به موضوع مجازات سرقت چیست اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.

 

مجازات سرقت چیستمجازات سرقت چیست

مجازات سرقت چیست

جرایمی مانند کلاهبرداری، خیانت در امانت، تحصیل مال از طریق نامشروع و سرقت از جمله جرایم مالی و بسیار شایع محسوب می شوند که در قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ برای هر یک مجازات مقرر قانونی تعیین شده است. در این میان جرم سرقت در قانون مجازات اسلامی دارای احکام و آثار خاص خود است که در این نوشتار قصد داریم تا ضمن آشنایی بیشتر با جرم سرقت، به این سوال که مجازات سرقت چیست؟ پاسخ دهیم.

به طور کلی برای پاسخ به این پرسش که مجازات سرقت چیست؟ لازم است در قدم اول بدانیم که در قانون مجازات اسلامی جرم سرقت به دو نوع سرقت حدی و سرقت تعزیری تقسیم می شود که هر یک از این دو در صورت ارتکاب دارای قواعد خاص خود هستند.

مجازات سرقت چیستمجازات سرقت چیست

در پاسخ به این سوال که مجازات سرقت چیست؟ باید توجه داشت که در جرم سرقت حدی در قانون با حصول دسته ای از شرایط و با جمع آنان مانند شکستن حرز و رعایت نصاب قانونی آن مجازات قانونی در مرتبه اول، قطع چهار انگشت دست راست سارق از انتهای آن است، به طوری که انگشت شست و کف دست باقی بماند. در مرتبه دوم، قطع پای چپ سارق از پایین برآمدگی است، به نحوی که نصف قدم و مقداری از محل مسح باقی بماند. در مرتبه سوم، حبس ابد و در مرتبه چهارم، اعدام است هر چند سرقت در زندان باشد، در نظر گرفته شده است.

البته باید توجه داشت که اثبات سرقت حدی و جمع شرایط قانونی آن در موارد نادری به وقوع می پیوندد و غالب سرقت های ارتکابی از نوع سرقت تعزیری می باشند. برای بررسی سرقت تعزیری و پاسخ به این پرسش که مجازات سرقت چیست؟ لازم است توجه داشته باشیم که در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات انواع سرقت تعزیری متعدد و متنوع است. بر این اساس و برای بررسی بیشتر این موضوع که مجازات سرقت چیست؟ باید توجه داشته باشیم که در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات انواع مختلف سرقت تعزیری مانند سرقت جمعی شبانه و مسلحانه توام با آزار، سرقت مقرون به آزار، کیف زنی و جیب بری ، سرقت ساده و… در نظر گرفته شده است که هر یک دارای مجازات خاص خود می باشند.

مجازات سرقت چیستمجازات سرقت چیست

یکی از انواع جدید سرقت که بسیار رایج و شایع است سرقت رایانه ای است که مطابق با قانون جرایم رایانه ای دارای احکام خاص خود است.‌در پاسخ به این سوال که مجازات سرقت چیست؟ در خصوص جرم سرقت رایانه ای باید گفت که طبق قانون این جرم غیر قابل گذشت است و مرتکب آن طبق ماده ۷۴۰ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات به جزای نقدی یک میلیون ریال تا بیست میلیون ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت مشاوره حقوقی رایگان در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.

مجازات سرقت چیستمجازات سرقت چیست

در ادامه ی این بحث که مجازات سرقت چیست؟ لازم است توجه داشته باشید که مطابق با اصلاح قانون مجازات اسلامی در سال ۹۹ با تصویب قانون کاهش مجازات های حبس تعزیری در خصوص جرم سرقت و در برخی از مصادیق آن اگر ارزش مال مسروقه ۲۰۰ میلیون ریال یا کم تر باشد و متهم دارای سابقه محکومیت موثر کیفری نباشد جرم قابل گذشت محسوب می شود و حداقل و حداکثر مجازات آن به نصف تقلیل می یابد.

مجازات سرقت چیست، آیا جز قابل گذشت است؟

مجازات سرقت چیستمجازات سرقت چیست

آیا می‌توان حبس مربوط به مجازات سرقت را به جزای نقدی تبدیل کرد

پاسخ : سرقت از نوع غیرقابل گذشت است و نیاز به شاکی خصوصی و گذشت وی ندارد. اگر حبس وجود داشته باشد و شاکی رضایت داشته باشد نمی‌توان آن را به جزای نقدی تبدیل نمود بلکه قانون گذار در ماده ۳۷ اجازه تقلیل درجات می‌دهد. بنابراین گذشت شاکی سبب از بین رفتن مجازات نمی‌شود. اگر در مرحله اجرای احکام بخشش از سوی شاکی صورت گیرد دادگاه می‌تواند حبس را تقلیل دهد یا به مجازات دیگری تبدیل کند.

Facebook
Twitter
LinkedIn

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *