تماس با مشاوران حقوقی تهران وکیل

دسترسی اول : نارمک براصلی خیابان فرجام حدفاصل حیدرخانی و عبادی، ساختمان کهکشان پلاک 401 طبقه 2 واحد 8

دسترسی دوم :اتوبان باقری،فرجام غربی،بعد از عبادی،پلاک ۴۰۱،ط۲،واحد ۸ ساختمان کهکشان

تلفن : 09100911179

راههای وصول چک

تماس با تهران وکیل

در صورتیکه نیاز به انجام کارهای وکالتی دارید با ما در تماس باشید

در این مطلب به موضوع راههای وصول چک اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید 

 

راههای وصول چکراههای وصول چک

راههای وصول چک به چه صورت است

چک به عنوان یک سند تجاری مهم در روابط اقتصادی و تجاری میان اشخاص اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی نقش بسیار مهمی را بازی می کند لذا قانون گذار مقررات ناظر بر چک و وصول وجه آن را با دید ویژه ای مورد بررسی و ارزیابی قرار داده است. با توجه به اهمیت مقررات حقوقی ناظر بر چک در این نوشتار قصد داریم تا شما را با راههای وصول چک بیشتر آشنا کنیم.

پیش از بررسی راههای وصول چک توجه به این نکته حائز اهمیت بسیار است که با توجه به اصلاحات قانون صدور چک در سال ۹۷ و ورود چک های صیادی قوانین و مقررات ناظر بر چک و راههای وصول چک دستخوش تغییر و تحولات خاصی شده است که توصیه ما این است که در خصوص آگاهی و آشنایی بیشتر با راههای وصول چک با وکیل متخصص و مجرب مشورت نمایید.

مطابق با ماده ۳۱۰ قانون تجارت چک نوشته ای است که به موجب آن صادر کننده وجوهی را که نزد محال علیه دارد کلا یا بعضا مسترد یا به دیگری واگذار نماید.

حال که با تعریف چک در قانون تجارت آشنا شدیم لازم است در خصوص راههای وصول چک بیشتر بدانیم.

قاعده اصلی در خصوص وصول وجه چک آن است که در غالب موارد دارنده چک با مراجعه به بانک محال علیه می تواند وجه چک را وصول کند اما در برخی از موارد ممکن است موجودی حساب صادرکننده چک برای پرداخت وجه آن کافی نباشد در این حالت است که بانک اقدام به صدور گواهینامه عدم پرداخت چک می نماید و دقیقا در این لحظه است که شخص می تواند جهت الزام متعهد چک به پرداخت وجه آن علیه او دعوای حقوقی طرح نماید.

قانون گذار با توجه به اهمیت چک در روابط اقتصادی اشخاص راههای وصول چک را متعدد و متنوع در نظر داشته است. بر این اساس و مطابق با قوانین و مقررات مربوطه راههای وصول چک عبارتند از: طرح دادخواست به دادگاه حقوقی، مطالبه از طریق اجرای ثبت، مطالبه از طریق اجرای احکام دادگستری، طرح دعوای کیفری.

راههای وصول چکراههای وصول چک

یکی از راههای وصول چک طرح دادخواست به دادگاه حقوقی می باشد بر این اساس و مطابق با قانون آیین دادرسی مدنی شخص دارنده چک برای وصول وجه چک می تواند به دادگاه محل اقامت خوانده یا دادگاه محل انعقاد قرارداد یا دادگاه محل اجرای قرارداد مراجعه کند. قطعا این روش از راههای وصول چک دارای مزایای خاصی است که یک وکیل متخصص با توجه به اوضاع و احوال حاکم بر قضیه می تواند بهترین تصمیم را جهت وصول سریع تر وجه چک اتخاذ نماید.

یکی دیگر از راههای وصول چک مطالبه آن از طریق اجرای ثبت است از آن جا که چک از جمله اسنادی است که در حکم سند لازم الاجرا به حساب می آید. دارنده ی چک می تواند اجرای آن را از اداره ثبت درخواست کند در این مورد اداره ثبت اسناد اقدام به صدور اجراییه می کند. بهره گیری از این روش از میان راههای وصول چک می تواند در زمانی کوتاه دارنده چک را به وجه چک برساند اما مطالبه چک از طریق اجرای ثبت محدودیت هایی دارد که در این خصوص می توانید با یک وکیل متخصص مشورت کنید.

یکی دیگر از راههای وصول چک که با اصلاح قانون صدور چک در سال ۹۷ ایجاد شده است مطالبه از طریق اجرای احکام دادگستری است در این حالت دارنده چک می تواند با ارائه گواهینامه عدم پرداخت از دادگاه صالح صدور اجراییه نسبت به کسری مبلغ چک و حق الوکاله وکیل مطابق با تعرفه قانونی را خواستار شود.

راههای وصول چکراههای وصول چک

راههای وصول چک اگرچه جهت احقاق حقوق دارنده چک متنوع است اما باید توجه داشت که در هر یک از پرونده های ناظر بر وصول چک یک روش خاصی از میان روش های گفته شده می تواند در جهت احقاق حقوق دارنده چک موثر واقع شود‌ به همین خاطر توصیه ما این است که در هنگام طرح دعوای مطالبه چک برای جلوگیری از شکست و تضییع حقوق قانونی تان با وکیل متخصص و مجرب موسسه حقوقی تهران وکیل مشورت کنید.

اسناد تجاری خاص مانند سفته، چک و برات در قانون تجارت تعریف شده اند. چک برگه ایی می باشد که معمولا به شخص ثالثی که وجه ایی نزد ایشون دارید به کسی که دارنده چک می باشد که شخص معینی پرداخت میکنید. اما سفته سندی می باشد که متعهد می شوید، وجه مورد نظر را در زمان مشخصی پرداخت کنید.

برای مطالبه وجه چک راههای گوناگونی وجود دارد. اگر چک جنبه کیفری داشته باشد، شما می توانید طرح شکایت کیفری بکنید به این صورت اگه چکی برای همان روز صادر می شود اون چک، چک کیفری می باشد و اگر در حساب پول نداشته باشد، می توانید ظرف 6 ماه بعد از دریافت گواهی عدم پرداخت، که همان گواهی برگشتی چک می باشد، شاکی باید ظرف مدت 6 ماه از تاریخ سررسید چک، برای برگشت زدن آن اقدام کند و نیز تا 6 ماه از تاریخ گواهی عدم پرداخت اقدام به شکایت نماید.

راههای وصول چکراههای وصول چک

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت مشاوره حقوقی رایگان در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.

مواردی که صادر کننده ی چک قابل تعقیب کیفری نیست

  • ثابت شود چک سفید امضا داده شده است.
  • در متن چک وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی باشد.
  • چک بابت تضمین باشد.
  • وصول وجه چک منوط به تحقق شرطی بوده است.
  • چک بدون تاریخ یا وعده دار صادر شده باشد.
  • راههای وصول چکراههای وصول چک

چک بهتر است یا سفته

اکثر مردم در معاملات خویش از خود می پرسند اگر چک بگیریم بهتر است یا سفته؟ برای پاسخ به این سوال در حالت کلی لازم است بدانید که چک سند تجاری و لازم الاجرا بوده و جهت وصول مبلغ آن از طریق دادگستری بدون واریز خسارت احتمالی میتوان تامین خواسته گرفته و اموال مدیون را قبل از صدور حکم توقیف کرد که به نظر اکثر قضات برای این امر میبایست ظرف ۱۵ روز از تاریخ سررسید چک نسبت به اخذ گواهی عدم پرداخت اقدام نمود و معمولا در صورت عدم حضور مدیون در جلسه دادگاه رای محکومیت صادر خواهد شد.

اما در سفته برای اینکه سند دارای وصف تجاری باشد و بتوان از این شرایط استفاده کرد  سفته باید ظرف ده روز پس از سررسید واخواست شود که این امر معمولا در بانک ملی انجام و سه درصد مبلغ سفته هزینه خواهد داشت که در صورت رعایت این شرایط سفته دارای سند تجاری بوده و میتوان مسیر چک را در مورد آن اعمال نمود.در صورت عدم واخواست، شرایط سفته در رویه قضایی همانند رسید عادی خواهد بود. لذا در حالت کلی و عمومی چک بهتر از سفته بوده و اهرم فشار آن قویتر از سفته میباشد.

راههای وصول چکراههای وصول چک

چک باید متضمن مراتب ذیل باشد :

1-تاریخ صدور

2-مبلغی که پرداخت می شود.

3-محل پرداخت

4-گیرنده چک

5-امضا صادر کننده

Facebook
Twitter
LinkedIn

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *