تماس با مشاوران حقوقی تهران وکیل

دسترسی اول : نارمک براصلی خیابان فرجام حدفاصل حیدرخانی و عبادی، ساختمان کهکشان پلاک 401 طبقه 2 واحد 8

دسترسی دوم :اتوبان باقری،فرجام غربی،بعد از عبادی،پلاک ۴۰۱،ط۲،واحد ۸ ساختمان کهکشان

تلفن : 09100911179

آیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هست

تماس با تهران وکیل

در صورتیکه نیاز به انجام کارهای وکالتی دارید با ما در تماس باشید

در این مطلب به موضوع آیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هست اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با موسسه حقوقی تهران وکیل در تماس باشید .

 

آیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هستآیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هست

از آن جا که مطالبه مهریه یکی از مهم ترین حقوق زوجه در بحث طلاق است لذا در طلاق توافقی نیز لازم است در خصوص نحوه پرداخت مهریه زوجه از جانب زوج تعیین تکلیف شود. پس از رسیدگی دادگاه به طلاق توافقی و صدور گواهی عدم امکان سازش شرایط پرداخت مهریه زوجه با توافق طرفین به طور دقیق و مشروح قید می شود و در صورت استنکاف زوج از پرداخت مهریه زوجه در طلاق توافقی ضمانت اجرای قانونی خواهد داشت.

در مواردی ممکن است برای پرداخت مهریه زوجه، از جانب زوج سند تجاری مانند چک و سفته را به زوجه داده شود. در این صورت امکان بهره گیری از مزایای سند تجاری و وصول سریع وجه چک وجود دارد که در این خصوص مشورت با وکیل مجرب و متخصص می تواند بسیار کلیدی و کارساز باشد. در صورت اعطای چک یا سفته به زوجه اگر پرداخت از جانب زوج در موعد تعیین شده صورت نپذیرد امکان تقدیم دادخواست نزد دادگاه صالح به رسیدگی برای مطالبه مهریه وجود دارد و حتی می توان یک دعوای کیفری علیه زوج مطرح کرد.نهایتا از این طریق اموال زوج توقیف می شود و حکم دادگاه اجرا می شود.

آیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هستآیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هست

در هر حال آن چه مسلم است مطالبه مهریه یکی از حقوق ضروری و مهم زوجه است و زوجه اختیار بذل و بخشش آن یا دریافت تمام و کمال آن را دارد و در هر صورت زوج مکلف به پرداخت آن است اما مطابق با ماده ۲۲ قانون حمایت از خانواده مصوب ۱۳۹۱ تنها تا میزان ۱۱۰ سکه بهار آزادی یا معادل آن امکان جلب زوج در صورت عدم پرداخت مهریه وجود دارد.

در مواردی نیز ممکن است زوج ادعای اعسار و عدم تمکن مالی کند که طبیعتا در چنین حالتی زوج می تواند طرح دعوای اعسار کند. بدین منظور زوج با ارائه دادنامه محکومیت به پرداخت مهریه در طلاق توافقی و ارائه استشهادیه نزد دادگاه دعوای اعسار از پرداخت مهریه را مطرح می کند.

بنابراین همان طور که ملاحظه می شود در مطالبه مهریه پس از طلاق توافقی و در صورت عدم پرداخت از جانب زوج امکان طرح دعوا و جلب زوج تحت شرایط خاص قانونی وجود دارد. در مقابل زوج نیز می تواند ادعای اعسار کند. از آن جا که رسیدگی به امر مطالبه مهریه پس از طلاق توافقی امری پیچیده و دارای تشریفات خاص قانونی است توصیه می شود با وکیل مجرب خانواده و مشاوران حقوقی تهران وکیل در تماس باشید.

آیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هستآیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هست

خیلی از دوستات سوالاتی در مورد امکان گرفتن مهریه بعد از طلاق توافقی وجود دارد یا خیر. وقتی طرفین توافق به جدایی می کنند و خانم معمولا مقداری یا تمامی مهریه به همسرش می بخشد تا آقا راضی به طلاق شود. در قانون مدنی گفته شده، در طلاق توافقی که به صورت بالا باشد امکان مطالبه مهریه وجود ندارد.

در این جا اگر زوجه یائسه یا دوشیزه نباشد، زن در ایام عده می تواند به آنچه بذل کرده رجوع کند به این صورت که به دفتر خانه ای که طلاق توافقی را ثبت کرده مراجعه می کند و تقاضای رجوع می کند پس از رجوع زن به ما بذل، طلاق به ماهیت خود که رجعی بودن است باز می گردد و در این صورت مرد ( شوهر ) نیز می تواند به زوجیت رجوع کند و دوباره به حالت اول زن و شوهری (زوجیت) باز می گردند.  اما پس از گذشتن مدت عده زوجه به هیچ عنوان به آنچه بذل کرده نمی تواند رجوع کند.

مهریه : در طلاق توافقی زوجین اجازه دارند به هر نحو ممکن تصمیم گیری کنند و حتی زوجه قادر است در ازای تحقق شروط مد نظر خود از دریافت مهریه صرف نظر کند.

اما سوالی دیگر پرسیده شده که مهریه رو بخشیدن و در قبال بخشیدن مهریه بچه رو گرفتنه، یعنی حضانت فرزند به ایشون منتقل داده شده ولی در دادنامه نوشته نشده و این موضوع توافق شفاهی بود حالا سوالشون اینه اگه همسرشون بخوان بچه  رو بگیرن ایشون هم میتونن مهریه رو بگیرن؟

آیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هستآیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هست

پاسخ : اگر شما الان بخواهید به مهریه رجوع بفرمایید همسرتان هم می تواند به طلاق رجوع کند مادامی که مهلت نگذشته باشه. اگر از مهلت و شرایط گذشته باشه نه شما می توانید رجوع کنید و نه همسرتون. اما اینکه حق حضانت رو در دادنامه ننوشتید، شما قبل از دادنامه یک صورت جلسه ایی داشتید که احتمالا در آن صورت جلسه باید نوشته باشید وگرنه همسرتون می تواند بعدا مدعی شود. مگر اینکه برای حرف خودتون شاهد داشته باشید.

لازم به ذکر است که با توجه به قانون مدنی و قانون حمایت خانواده طلاق توافقی با ارا ده ی دو طرف صورت می پذیرد ، در این نوع طلاق خواهان عبارتست از زوجه ( زن ) و خوانده عبارتست از زوج ( مرد ) که بعد از تقدیم دادخواست طلاق از طرف هردونفر و ارجاع پرونده به شعبه دادگاه مربوط و انجام مراحل قانونی گواهی عدم امکان سازش صادر شده و به طرفین ابلاغ می شود ، در ضمن  این گواهی طلاق خلع یا مبارات که جزء طلاق های بائن و غیر قابل رجوع از طرف زوج می باشد قید شده و دارای 3 ماه اعتبار برای اجرای صیغه طلاق در دفتر رسمی طلاق می باشد ، اما با توجه به اینکه قانونا و شرعا طلاق به صورت توافقی نیازمند بذل مقداری از مهریه ازطرف زوجه می باشد این بذل که عمل حقوقی یک طرفه ( ایقاع ) از طرف زوجه می باشد تا زمانی که عده به پایان نرسیده ( 3 ماه ازتاریخ اجرای صیغه طلاق ) قابل رجوع می باشد به عبارت عامیانه تر زوجه بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش و اجرای صیغه طلاق می تواند به ما بذل خود رجوع کرده و در خواست مهریه کند اما این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که در صورت انجام این عمل از طرف زوجه ، زوج نیز می تواند در مقابل به نکاح خود رجوع کرده و طلاق را کان لم یکن نماید.

آیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هستآیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هست

در طلاق توافقی مهریه نقش مهمی را ایفا می کند و یکی از ارکان مهم در این نوع از طلاق است .

در این نوع طلاق همانطور که از نامش پیداست دو طرف دعوی بر سرتمام مسائل مربوط از جمله مسائل مالی و غیر مالی به توافق نسبی می رسند و سپس اقدام به جدایی از این طریق می نماید بنابراین رای دادگاه همان توافق زوجین است و عینا توافقی که شده در گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی قید می گردد .

نکته : پس از جدایی چنانچه به توافقات قید شده در گواهی عدم امکان سازش عمل نگردد ضمانت اجرایی که بابت عدم اعمال آن تعیین شده توسط دادگاه اجرا می شود .

اما آنچه مطرح است و بسیار پرسش می شود اینست که آیا پس از طلاق توافقی اخذ مهریه ممکن است ؟

در این باره باید گفت در طلاق توافقی اگر زوجه به هنگام ثبت طلاق باکره یا یائسه باشد طلاق قابل رجوع نیست اما چنانچه زوجه باکره یا یائسه نباشد طلاق از نوع رجعی است و زوجه طی مدت زمان عده که این مدت حدودا سه ماه در قانون تعیین شده مرد می تواند به زن رجوع نماید.

در مورد طلاق توافقی باید گفت این طلاق از دسته طلاق های خلعی است در طلاق خلعی زوجه باید مبلغی به زوج بدهد این مبلغ می تواند بخشش بخشی از مهریه زن باشد یا هر چیز دیگری غیر از آن و حتی می تواند مبلغ خیلی ناچیزی باشد در این حالت اگر باکره و یائسه نباشد و مدت زمان عده  نیز به اتمام نرسیده باشد زن می تواند به آنچه که پرداخته رجوع کند یا به مهریه بذل کرده خود رجوع نماید.

در این حالت زوجه باید به دفترخانه ای که طلاق توافقی در آن انجام شده رجوع نماید و تقاضای رجوع از آنچه بذل نموده را بکند . پس از رجوع زوجه به ما بذل ، طلاق به ماهیت اصلی خود که رجعی بودن است باز می گردد و زوج نیز قادر است به زوجیت رجوع کند و در این حالت اثر طلاق از بین  رفته و زن و مرد رابطه زوجیت قبل بین شان برقرار می گردد.

نکته مهم اینجاست که در ، صورت انقضای مدت عده زوجه به هیچ عنوان حقی برای رجوع به ما بذل ندارد حالت دیگر ی که پیش می آید اینست که زوج در ازای پرداخت مهریه ، چک یا سفته به زوجه داده است در این صورت عدم وصول این مدارک زوجه می تواند از دادگاه درخواست مطالبه مهریه خود را بکند که این امر اصولا بعد از طلاق حادث می شود در این حالت امکان جلب و توقیف اموال مرد برای زوجه فراهم می شود اما حالتی هم هست که ممکن است مرد سندی همچون چک یا سفته نداده باشد.

اما اگر در توافق قید شده باشد که در موعد مقرری مهریه را بپردازد و این کار را انجام ندهد این امکان برای زوجه وجود دارد که از طریق دادگاه این امر را پیگیری کند و با ارایه دادخواست مطالبه مهریه ، مهریه خود را طبق توافق از طریق قانون از مرد بگیرد .

آیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هستآیا بعد از طلاق توافقی امکان گرفتن مهریه هست

نکته : ازدواج مجدد زوجه پس از طلاق از همسر سابق به هیچ وجه مانعی برای گرفتن مهریه از همسر سابق خود نمی شود و این ادعا از مرد به هیچ وجه پذیرفته نیست .

اگر سوالی دارید می توانید از طریق تلفن یا حضوری با وکیل های موسسه حقوقی تهران وکیل صحبت کنید و مشکل خودتان را با آنها در میان بگذارید.

در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در باب طلاق توافقی یا گرفتن مشاوره از وکیل طلاق توافقی می توانید با شماره های موجود در وب سایت تهران وکیل تماس حاصل فرمایید.

برای ارتباط با وکیل خانواده متخصص به صفحه فوق مراجعه نمایید.

Facebook
Twitter
LinkedIn

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *